Ruim 24 inwoners, buren van de WERK Coöperatie West Maas en Waal hebben gehoor gegeven aan de uitnodiging om op 28 september deel te nemen aan de ‘Burendag 2019’.

Burendag is door de organisatoren, Douwe Egberts Nederland en het Oranjefonds, in het leven geroepen om buren dichter bij elkaar te brengen. De dag is ontstaan vanuit de gedachte dat buurten gezelliger, socialer en veiliger worden als buren elkaar kennen. Een filosofie die de WERK Coöperatie omarmd.

Vanaf 10.00 uur stond de koffie klaar bij de WERK Coöperatie aan de Bikkelen 36 in Beneden-Leeuwen. Inwoners konden samen koffie drinken en na afloop kreeg iedere bezoeken een zelf gemaakt prijs mee. Voor kinderen was er een kleurwedstrijd. De ‘doeners’ staken de handen uit de mouwen en hielpen mee met het maken van een ‘mijmerbankje’. Het mijmerbankje wordt nog afgemaakt en kan door de buurtbewoners bij de WERK Coöperatie opgehaald worden om samen al ‘mijmerend’ te genieten van elkaars gezelschap, het uitzicht over de waal en de verhalen van de rivier die tot vandaag een belangrijke rol speelt in het leven van iedere inwoner van de gemeente West Maas en Waal.

Prachtig om te zien hoe jong en oud, nieuwe West Maas en Walers, mensen die al jaren in een buurt wonen maar elkaar niet echt kennen elkaar op deze ongedwongen wijze écht hebben ontmoet. Nieuwe vriendschappen zijn geboren, door écht persoonlijk contact te maken, “Dit smaakt naar meer en is toch anders dan het hebben van virtuele vriendschappen”, aldus een inwoner.

Wethouder Bert van Swam kwam ook spontaan langs en gaf de organisatoren, de WERK Coöperatie West Maas en Waal, een groot compliment voor de organisatie van de dag.

Kortom, volgend jaar weer een Burendag!!!